Јавни позив за доделу бесплатних ауто-седишта за децу

Пожега – Савет за безбедност општине Пожега објавио је јуче Јавни позив за доделу бесплатних ауто-седишта за децу. Родитељи или старатељи са територије општине Пожега могу поднети захтеве за доделу седишта уколико имају децу рођену у периоду од 01.01.2018.године до 30.11.2022 . године.

Уколико су добили седиште у претходној расподели могу поднети захтев за доделу новог  за новорођено дете. Критеријуми за доделу бесплатних дечијих ауто-седишта су:

  1. Пребивалиште родитеља или старатеља на територији општине Пожега;
  2. Поседовање путничког моторног возила у власништву једног од родитеља, старатеља или сродника заједничког домаћинства.

Потребна документација која се прилаже приликом подношења захтева:

  1. Попуњен образац захтева (пријавни формулар);
  2. Доказ о пребивалишту родитеља/старатеља на територији општине Пожега (очитана лична карта или потврда о пребивалишту );
  3. Доказ о поседовању путничког моторног возила у власништву једног од родитеља, старатеља или сродника заједничког породичног домаћинства (очитана саобраћајна дозвола и за сроднике заједничког породичног домаћинства очитана лична карта);
  4. Доказ на основу којег се остварује статус самохраног родитеља (извод из матичне књиге умрлих за другог родитеља, доказ о поверавању детета једном родитељу након развода брака, одлука суда о вршењу родитељског права и сл.).

Образац захтева (пријавни формулар) се може преузети на писарници Општинске управе Пожега или са званичне интернет презентације општине Пожега – www.pozega.org.rs.

.Попуњен образац захтева са пратећом потребном документацијом се предаје на писарници Општинске управе Пожега или путем поште на адресу Општина Пожега, Општинска управа, Трг Слободе 9, 31210 Пожега са назнаком Пријава на јавни позив за доделу бесплатних ауто-седишта за децу.

Подношење захтева је могуће до 16. децембра у 15 сати. Одлука  о  додели бесплатних аутоседишта биће донета на основу редоследа пристиглих пријава,  а у случају да је број благовремених и уредних пријава већи од броја  расположивих ауто-седишта, предност ће имати самохрани родитељи и родитељи са троје и више деце.

Предвиђено је да приликом доделе ауто-седишта предавање  о њиховој правилној употреби одрже представници Полицијске станице Пожега.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up