ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава грађанима

Пожега – 0пштина Пожега је у понедељак 27.05.2024. године расписала ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава грађанима (домаћинствима) за реализацију мера смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних извора у 2024. години на територији општине Пожега.Предмет суфинансирања су замена постојећих уређаја за грејање (на дрво, угаљ и мазут) ефикаснијим уређајима – набавком и уградњом котлова на гас.Укупна планирана средства које општина заједно са средствима Министарства додељује за ову меру су 4.000.000,00 динара.Удео средстава подстицаја износи 50% од укупне вредности инвестиције са ПДВ-ом по појединачној пријави.

Такође суфинансираће се и замена постојећих уређаја за грејање (на дрво,угаљ и мазут) ефикаснијим уређајима – набавком и уградњом котлова на пелет. Укупна планирана средства које општина заједно са средствима Министарства додељује за ову меру су 5.050.000,00 динара.Удео средстава подстицаја износи 50% од укупне вредности инвестиције са ПДВ-ом по појединачној пријави.

Kорисници бесповратних средстава су грађани (домаћинства)  а право учешћа на Јавном позиву имају грађани који станују у објектима – породичним кућама и становима, и испуњавају следеће услове:

  • да је подносилац пријаве:
    • власник објекта, или
    • ако подносилац пријаве није власник објекта да има пријављен боравак на адреси објекта за који подноси пријаву (уз оверену изјаву о сагласности власника објекта),
    • ако подносилац пријаве није искључиви власник објекта уз сагласност осталих сувласника,
  • да је објекат настањен и да је потрошња електричне енергије у објекту у месецу који претходи месецу подношења пријаве минимално 30 kwh. 

    Конкурсна документација се може преузети на интернет страници Општине Пожега, или на писарници Општинске управе општине

Пријаве се могу подносити од објављивања Јавног позива до утрошка средстава, а најкасније до 01.07.2024. године. Јавни позив је објављен на званичној интернет страници Општине Пожега и огласној табли Општинске управе општине Пожега.

За све додатне информације и обавештења у вези Јавног позива можете се обратити на контакт телефон 031/3816-401 локал 232 и електронску адресу: e-mail: ler@pozega.ls.gov.rs .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up