Јавни увид нацрта Просторног плана деонице аутопута Пожега–Бољаре

Београд/Пожега – Агенција за просторно планирање и урбанизам Републике Србије ставила је на јавни увид нацрт Просторног плана подручја посебне намене инфраструктурног коридора Београд – Јужни Јадран, деоница Пожега–Бољаре и извештај о стратешкој процени утицаја просторног плана овог подручја на животну средину. Увид у нацрт Просторног плана могуће је извршити до 9. јула 2024. године у просторијама скупштина општина Пожега, Ариље, Ивањица и Сјеница, као и на интернет страницама Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и јединица локалне самоуправе у обухвату плана. Коридор аутопута почиње после петље „Прилипац“ и налази се на деловима територија општина Пожега – катастраске општине Горобиље, Лопаш, Милићево Село, Пилатовићи, Прилипац и Ариље, Ивањица и Сјеница

Планирана траса аутопута је подељена на једанаест деоница, укупне дужине од 106,3 км.

Аутопут је планиран са најмање две саобраћајне траке и једном зауставном траком за сваки смер, а пројектован је за брзину од 100 км/х до 120 км/х.

Физичка и правна лица могу доставити примедбе на нацрт Просторног плана у писаној форми јединицама локалне самоуправе у току трајања јавног увида, закључно са 9. јулом 2024. године.  Јавна презентација планског документа биће одржана у понедељак 17. јуна 2024. године, са почетком у 11 часова, у згради општине Ариље, а јавна седница комисије за јавни увид у среду 31. јула 2024. године, такође у згради општине Ариље.

Физичка лица и представници правних лица који су у току трајања јавног увида поднели примедбе у писаном облику могу присуствовати јавној седници и усмено образложити поднете примедбе.

Нацрт  Просторног плана је доступан и на сајту опстине Пожега, а детаљније информације се могу добити у канцеларији 44 општинске управе у Пожеги.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up