Једанаест преминулих и 309 позитивних

Београд – У Србији је, закључно са 15 часова, присуство коронавируса потврђено код још 309 особа, чиме се укупан број регистрованих случајева попео на 15 504. Током последња 24 сата тестиране су 8 102 особе. До данас је у нашој земљи тестирана 426 981 особа. Активних случајева је 2 142, од чега је 85 пацијената на респираторима.

Преминуло је 11 особа, тако да је број умрлих до данас 298. Проценат смртности је 1,92 одсто.

Влада Србије изгласала је нове мере које се односе на Београд – затварање ноћних клубова и кафића у Београду од 23.00 до 6.00, казне за неношење маске у превозу и максималан број од 100 људи у затвореном простору.

За непоштовање мере обавезног ношења заштитне маске у јавном превозу или у затвореном простору прописана је казна у износу од 5 000 динара за свако физичко лице које буде кршило ову меру.

Проглашена је ванредна ситуација у главном граду, јер је највећи број заражених коронавирусом из Београда.

Епидемиолог др Предраг Кон каже да смо у недељи максимума када је реч о порасту броја новозаражених. Очекује да ће од следеће недеље ти бројеви постепено опадати.

Министар просвете Младен Шарчевић потврдио је за РТС да се студентски домови не затварају, као и да већина заражених студената није из домова.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up