Још 400.000 ваучера за одмор у Србији

Ужице – Ускоро почиње подела још 400.000 ваучера за одмор у Србији за ову годину. Након што је у два наврата, до краја фебруара, подељено 160 000 ваучера држава је одлучила да на овај начин додатно помогне грађанима да обезбеде себи одмор, а истовремено да то буде подстицај и домаћем туризму. Ваучери за субвенционисани одмор се могу користити за плаћање услуга смештаја у трајању до најмање 5 дана, у угоститељским објектима изван места пребивалишта оног ко користи ову погодност.

Ваучер може покрити максималан износ за смештај у вредности од 5 000 динара. Уколико је износ рачуна већи, корисник је дужан да остатак суме исплати из сопствених средстава. Могућност добијања ваучера има више категорија становништва, међу којима су и пензионери, али и запослени са примањима нижим од 70 000 динара.

Мирослав Рађен, директор туристичке организације регије Западна Србија, саветује да се најпре резервише смештај у неком од одабраних угоститељских објеката који примају ваучере, а да се затим попуни образац пријаве. Уз то је потребно обезбедити и потврду о висини примања, незапослености или испуњавању неког другог прописаног услова за пријављивање. Сва документа се након тога предају на шалтеру „Пошта Србије“, а на одмор се може тек 30 дана након тога.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up