Малинари и хладњачари са министром

Пожега – Председник Асоцијације произвођача малина Србије Добривоје Радовић изјавио је за ,,Радио Пожегу“ да су представници малинара и хладњачара јуче одржали састанак са ресорним министром у Влади Србије.Представнике малинара и хладњачара, на састанку у Влади Србије, поред министра пољопривреде Александра Мартиновића дочекали су и председник Привредне коморе Марко Чадеж и председник скупштинског Одбора за пољопривреду Марјан Ристичевић, те представници министарстава финансија и трговине, као и Управе царина.

„Изазове са којима се сусрећемо превазићи ћемо обостраним разумевањем, дијалогом и постепеним решавањем сваког проблема, имајући у виду да је наше Министарство кућа свих наших пољопривредника“, поручио је министар Мартиновић, уз напомену да је потребно направити систем у коме ће велики и мали произвођачи сихронизовано функционисати. Власници хладњача су тражили додатни рок да одговоре на захтев произвођача да минимална откупна цена буде око 400 динара за килограм.

Хладњачари су навели да се у четвртак завршава сајам у Амстердаму и да ће након тога знати колика је потражња малина и колико могу да плате то воће у откупу. Радовић је додао је да ће род ове године у Србији бити упола мањи него прошле године и да се може очекивати око 25.000 до 30.000 тона. Наредни састанак, како је најављено, биће одржан у петак, 31. маја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up