Канте за одвајање отпада и примарну селекцију и за Пожежане који живе у стамбеним зградама

Пожега – Након индивидуалних домаћинстава која су у претходном периоду добила плаве канте за одвајање отпада, примарну селекцију сада могу да примењују и Пожежани који живе у стамбеним зградама. На локацима у граду на којима су већ постојали контејнери за отпад постављена су и два додатна. Плави контејнер је намењен за одлагање папирног, пластичног и металног отпада, а жути за стаклену амбалажу.

“Ако у кући имате стаклену амбалажу која вам није потребна и њу можете упутити на рециклажу, односно убацити у жути контејнер. Ми под стакленом амбалажом која може да се рециклира подразумевамо стаклене флаше и тегле без поклопаца. Не препоручује се убацивање у жути контејнер стакленог отпада као што су: прозорска стакла, огледала, аутомобилска стакла, чаше, чиније, бокали или стаклено посуђе за рерну. У плаве контејнере убацујемо папир, картон, пластику, лименке, конзерве. У зелени контејнер убацујемо сав остали мешани отпад, односно мокри отпад”, наглашава Марија Голубовић из ЈКП “Наш дом”.

Из ЈКП обавештавају да се у дане празника (14, 15, 16, и 17. априла) неће вршити наплата паркирања у граду. Такође неће радити ни  благајна предузећа за пријем уплата грађана. Продавница погребне опреме ће бити отворена, а дежураће и Служба за даљински надзор и управљање водоводном мрежом па се кварови могу пријавити на број телефона  031 / 715 980.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up