Караван радости и пријатељства стигао у Пожегу

Пожега – Пламен пријатељства Дунав осигурање Спортске игре младих први пут је запаљен у Пожеги. Иако су деца из ове општине сваке године део најлепше спортске приче у региону, ово је први пут да су се одржали сви турнири у оквиру Каравана радости и пријатељства.

Свечано отварање као и сва такмичења одржана су на стадиону ФК „Слога“. Пламен пријатељства су запалиле прошлогодишње учеснице Међународне завршнице у Сплиту и победнице турнира 3×3 Маша Бојат, Бојана Матовић и Катарина Јовановић

У име локалне самоуправе децу је поздравио председник општине Пожега Ђорђе Никитовић:

– Данас шаљемо прелепу слику из Пожеге, а та слика је радост деце и дечја игра, оно што је најбитније за све нас. Желим вам да се лепо проведете. Децо, дружите се, волите се, не дозволите да било ко у вашем друштву пати, пружите руку свима, као што и слоган овогодишње кампање каже „Пружам руку, не подмећем ногу“.

У име Дунав осигурање Спортских игара младих, деци су се обратили Марија Голубовић, координаторка за Пожегу и директор такмичења Филип Комарица:

– Захваљујем се локалној самоуправи општине Пожега, што је ушла у породицу Спортских игара младих. Деци желим много успеха на данашњим такмичењима. Треба да знате да ће бити много победа и пораза, али најбитније је да одавде одете са са новим другарима.

На Играма у Пожеги учествовало је преко 550 дечака и девојчица. У игри Лино између две ватре било је преко 40 екипа, а велико интересовање владало је и за трку на 60 метара. Такмичило се преко 250 најмлађих. Традиционално Пожега је показала да су популарни и мали фудбал и баскет.

Пласман на Регионално финале у Чачку изборили су:

  • Лино између две ватре – 2012. и млађи „Ватрена звезда“ и 2014. и млађи екипа „Бурек са месом“
  • 3×3 – дечаци из екипе „Пицк&Поп“ и девојчице из екипе „Ало Пожега“
  • мали фудбал, дечаци 2012. годиште и млађи – екипа „Ватрени соколови“
  • Цоца-Цола куп – екипа „Слога 1“ у конкуренцији девојчица и екипа „Екстремњаци“ у конкуренцији девојчица
  • атлетика (трка на 60м): у категорији 2012. и млађи, Павле Смиљанић, Петар Поледица, Павле Булић, Андријана Дрндаревић, Николина Станић, Уна Петровић и у категорији 2014. и млађи, Иван Обрадовић, Јаков Крстанић, Вук Аџић, Елена Кршљак, Ирина Петровић и Петра Бошковић.

Државно финале Дунав осигурање Спортских игара младих одржаће се у од 10. јула у Бањи Ждрело, док ће се у другој половини августа одржати и Међународна завршница. Биће то прилика да се СИМ-овци из све три државе учеснице Игара, Босне и Херцеговине, Хрватске и Србиј, такмиче и друже.

1 коментар. Leave new

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up