Киша прави све веће проблеме у пожешкој општини

Пожега – Обилне падавине које су скоро без престанка падале претходног дана и ноћи, а готово истим интензитом и наставиле од раних јутарњих часова, поново су направиле велику штету у пожешкој општини. Овога пута дошло је до изливања и у домаћинстима која се налазе у Пирјановићима и Пилатовићима, а обилазни пут Пожега-Лучани, преко Пилатовића, због велике количине воде био је у прекиду за саобраћај.

Падавине су велику штету нанеле и у осталим деловима пожешке општине, нарочито по месним заједницама, где су највеће проблеме овога пута направили водотокови првог реда. У селу Горобиље због велике количине кише вода је продрла и у стамбене објекте, мештани кажу овакве поплаве не памте, што потврђује и Павле Петровић.

Висибабски поток, који је у редовним околностима јако мали, скоро да га и нема, али услед велике количине воде, коју није био у стању да прими, излио се и поплавио околне парцеле. Штету је претрпела и економија Пољопривредне школе, а вода је продрла и у подрум објекта школе, каже мр Иван Драгутиновић, управник економије Пољопривредне школеВанредна ситуација у Пожеги уведена је још 26. маја, најпре у 6 месних заједница, да би касније због лоше ситуације на терену, тај број месних заједница знатно порастао, тако да је у значајном делу пожешке општине ванредна ситуација и даље на снази. Како истиче председник општине, о процени штете још је рано говорити, сада је приоритет да се вода избаци из поплављених стамбених објектата.

Сва потребна механизација и даље ће обилазити све критичне делове општине, а према најавама метеролога, престанак падавина и делимична стабилизација времена очекује се од недеље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up