Компанија AVNET уложила у вредну рачунарску опрему на ФТН Чачак

Након успешне сарадње коју је ФТН Чачак остварио са америчком компанијом AVNET и партнерском компанијом BREZNA, лансирањем образовног програма „level Up“, отворене су бројне нове могућности, па је ово партнерство значајно продубљено набавком напредне рачунарске опреме.

Глобална компанија AVNET и партнерска компанија BREZNA уложиле су значајна средства у имплементацију опреме за рачунарску учионицу на Факултету техничких наука у Чачку. Студентима ФТН Чачак од сада је на располагању савремена лабораторија опремљена лаптоповима новијих генерација и пратећом рачунарском опремом. Обе стране препознале су значај континуираног улагања у образовање и технолошке ресурсе, како би се студентима ФТН Чачак пружило још интерактивније и савременије образовно окружење.

Студенти ФНТ Чачак изразили су захвалност поменутим компанија за подршку коју им пружају током школовања и истакли значај нове опреме за њихово усавршавање.

„Ова подршка има значајан утицај на наше образовање и истраживање, омогућиће нам приступ најновијој технологији и алатима. Ови рачунари ће нам помоћи да унапредимо и развијемо нове вештине, које су неопходне за успех у данашњем дигиталном свијету. Хвала компанијама AVNET и BREZNA што су препознали важност образовања и уложили у будућност студената нашег факултета”, рекао је Матија Величковић, студент треће године ФТН Чачак.

Стефан Маурер, потпредседник AVNET а, истиче да је ова донација заправо инвестиција у заједничку будућност студената ФТН Чачак и компанија AVNET и BREZNA.

„Ово је више наша инвестиција у студенте Факултета техничких наука у Чачку, у којима смо препознали огроман потенцијал и улагање у нашу заједничку будућност.  Желимо да младим талентима пружимо прилику да у АВНЕТ BREZNA лабораторији испробају нови софтвер, пишу своје кодове или веб обрасце и тако примене знања стечена на факултету“, рекао је Маурер.

Да подсетимо, AVNET и партнерска компанија BREZNA из Србије креирали су програм „level Up“ који је намењен искључиво студентима Факултета техничких наука у Чачку, са циљем да се студенти ФТН даље усавршавају у областима нових технологија, кроз програме стручне праксе. Након интензивних обука које ће спровести стручњаци из компанија AVNET и BREZNA, студенти ФТН Чачак имаће могућност и да се запосле у недавно отвореном представништву BREZNE у Чачку.

Представници поменутих компанија додају да је сарадња са Факултетом техничких наука у Чачку одлична и да је интересовање за програм „level Up“ надмашило сва њихова очекивања.

„Искусили смо до сада најбољу сарадњу са неком високообразовном установом, а наш програм намењем дипломцима и студентима ФТН Чачак премашио је сва наша очекивања бројем пријављених кандидата. Верујем да AVNET, BREZNA и Факултет техничких наука у Чачку очекује сјајна будућност!“, закључио је Стефан Маурер, потпреседник компаније AVNET .

Компанија AVNET са седиштем у Аризони, светски је дистрибутер електронских компоненти и послује од 1921. године, броји преко 15 000 запослених на 250 локација широм света.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up