Корона у пожешким школама

Пожега – У пожешким основним школама до сада је регистровано 7 ученика и 5 наставника позитивних на корона вирус. У питању су појединачни случајеви где се заражавање није десило у школи. Један број ученика и наставног особља је тренутно у изолацији због контаката са оболелим члановима породице.

У Основној школи „Емилија Остојић“, од прошле седмице до сада, у изолацији је 11 ученика, од којих је 1 позитиван и 5 запослених од којих је код двоје потврђен вирус. У школи „Петар Лековић“ кажу да до ове недеље нису имали позитивних ученика, али да сада бележе шест ђака са потврђеним коронавирусом и три наставника. Четири ученика су у старијим разредима матичне школе, један ученик је у Душковцима и један у Јежевици, сазнајемо од директора школе Драгана Перишића.

Одлуком Министарства просвете од нарендог понедељка до почетка зимског распуста, 21. децембра, настава за ученике од петог до осмог разреда основних школа изводиће се на даљину. Родитељима ђака од 1. до 4. разреда, који похађају часове у школи, и даље на располагању стоји могућност да се појединачно одлуче да њихово дете пређе на онлајн наставу.

1 коментар. Leave new

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up