Кошаркашице Слоге довеле елиту у Пожегу

Пожега – Историјски успех кошаркашица Слоге и пласман у највиши ранг женске кошарке у Србији, плод је континуираног рада свих људи у овом клубу, а пре свега самих играчица. Са овим се слажу и Саша Матеничарски, тренер и Петар Савић, спортски директор Кошаркашког клуба Слога, који су били гости нашег радија.

Протекла сезона је била изузетно стресна, сматра Савић, који каже да је било изазовно радити у клубу и бити део сектора који се бави организациом самих утакмица. Према његовим речима „елита“ захтева виши ниво организације свих структура клуба, тако да ће морати да се повећа број људи који ће бринути о функционисању екипе. Према његовим речима радиће се и на побољшању услова за рад преко лета, а ту пре свега мисли на отворене терене КК Слога.

Тренер Матеничарски не крије своје задовољство пласманом у највиши ранг такмичења. Екипа неће имати пуно одмора. Наставиће се са тренинзима, а у плану је и један турнир, међународног карактера, који ће бити одржан у мају, овде у Пожеги. Екипа ће путовати и на десетодневне припреме у Турску. Неке од играчица из ове сезоне су добиле одрешене руке за проналажење нове средине, а екипа ће бити појачана са две-три искусне играчице, могуће чак и из иностранства.

И Саша и Петар су захвални пожешкој публици, која је у великом броју пратила екипу и пружала им подршку током сезоне, надајући се да ће љубитељи спорта и од јесени пунити халу и бити „додатни играч“ пожешког клуба.

Разговор са Сашом Матеничарским и Петром Савићем можете чути кликом на стрелицу доле

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up