Кошаркашице Слоге почеле припреме за нову сезону

Пожега – Тренер кошаркашица Слоге Саша Матеничарски почео је са припремама екипе за наредниу, веома захтевну сезону. Играчки кадар је мало промењен у односу на претходну такмичарску годину. Четири играчице су напустиле Пожегу, али је исти број кошаркашица, до сада задужио опрему. Комплетирање екипе се очекује данас, након што се тиму прикључе Американке Дејжа Френсис и Емануел Џонсон.

Слога ће ове сезоне наступати на три фронта, домаће првенство Јадранска лига и Куп, што ће захтевати много више посла у организацији утакмица. Петар Савић, спортски директор Слоге, сматра да је екипа добро „упакована“ и да ће кроз тренажни процес и припремне утакмице стећи потребну фоормуу за обавезе које следе. Према његовим речима организационо ће бити мало захтевнија сезона, али ће искуство из прошле године пренети и на ову и утакмице, у сва три такмичења, организовати на највишем нивоу.

Екипа Слоге је нешто млађа у односу на претходни шампионат, каже тренер Матеничарски, али да то није пресудно за сезону која долази. Екипа већ неколико дана ради комбиновано, на стадиону Слоге и у Хали спортова. Од недеље, 27. августа, очекују их припреме на Златибору, које ће трајати седам дана и на којима ће се поред рада на физичкој припреми радити и на тактичким детаљима. По повратку у Пожегу следи наставак рада у хали и одигравање пријатељских утакмица, а за сада је договорено шест провера, међу којима ће бити и дуели да подгоричком Будућности и Црвеном Звездом из Београда, додаје Саша Матеничарски.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up