Крај распуста, креће друго полугодиште

Пожега – После једномесечног распуста данас је почело друго полугодиште, а часови су скраћени на 30 минута. Министарство просвете донело је одлуку да се настава одвија на начин који је примењиван и на самом почетку школске године. Како сазнајемо у Пожешким школама, то значи да су млађи основци свакодневно са својим учитељима, али су им одељења подељена на две групе. Иду у различитим термина и имају 4 часа једне седмице, а 3 часа наредне.

И одељења старијих основаца, од 5. до 8. разреда су подељена на две групе. Они један дан имају непосредну наставу у школи, а наредног дана наставу прате онлине.

У средњој Пољопривредној школи “Љубо Мићић”, због великог броја ученика који нису из Пожеге и који бораве у дому одлучено је да 1 и 2 разред, односно 3 и 4 иду по две недеље у школу, а да две недеље прате наставу на даљину.

Комбиновани модел се примењује и у Техничкој школи, а групе се мењају на седам дана. Слично је и у Гимназији “Свети Сава” каже директор школе Иван Драшкић.

Због пандемије, школска година трајаће пет дана дуже. Осмаци ће полагати малу матуре у јуну, док се друга проба државне матуре помера за јесен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up