Крећу пролећни радови у воћњацима

Ужице – Зимски мразеви нису оштетили воћне засаде у нашем крају. Вегетација још није кренула па промене између високе дневне и ниске ноћне теремпературе не изазивају оштећења на успаваним пупољцима. За орезивање и заштиту код дрвенастих воћних врста још није касно, а произвођачима малине саветује се да уколико раније везују и орезују засаде оставе већи број изданака због могућности да неки од њих због мраза или болести не буду одговарајући. У том случају додатно проређивање се врши по кретању вегетације.

Воћари ће стићи да на време обаве све неопходне радове у својим засадима сматра Андрија Радуловић, из Пољопривредне саветодавне и стручне службе из Ужица. Једини проблем могу имати велики произвођачи у обезбеђивању радне снаге. Малињаци у нашем крају су добро презимили и уколико су током прошле године примењене добре агротехничке мере биљке су у доброј кондицији.
У овом тренутку треба се посветити редовним пролећним радовима након везивања и резидбе, а то су обрада земљишта и ђубрење саветује Радуловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up