Кренули фудбалери Слоге

Пожега – Фудбалери Слоге отпочели су припреме за нову сезону. Тренер Александар Петаковић окупио је, на теренима градског стадиона, комплетан играчки кадар из претходне сезоне. За сада је много непознаница на столу, али без обзира на то кренуло се са кондиционим радом. Још увек није познато у ком рангу такмичења ће се Слога надметати у наредној сезони, каже Иван Радовић, председник клуба. Према његовим речима клуб, у овом теренутку, не дугије ни један једини динар никоме. Сарадња са локалном самоуправом је на високом нивоу, што потврђује и податак да је послат допис органима такмичења Прве лиге, потписан од стране председника општине Ђорђа Никитовића и Ивана Радовића, да Слога, у  овом тренутку, апсолутно може да исфинансира буџет потребан за ранг више. Радовић најављује и појачања у управи клуба, али и довођење нових спонзора чиме би функционисање Слоге било додатно ојачано.

Радовић сматра да је екипа превазишла ранг Српске лиге, како играчки, тако и инфраструктурно, али и са дефинисаним буџетом за такмичарску годину која следи и нада се да би ту чињеницу неко морао узети у обзир приликом дефинисања састава лига за наредну сезону.

Председник клуба сматра да играчки кадар, уз неколико адекватних појачања и уз велики број такозваних „бонус играча“, Слога може да се носи са изазовима у Првој лиги. Радовић подвлачи да су се на ове припреме одазвали сви играчи из претходне сезоне, осим Голубовића, који ће се тиму прикључити наредних дана. Сви у клубу се понашају као да су већ сада прволигаши. Већ се размишља о наредним потезима, односно појачањима, али то ће морати да се ради у складу са тренутном ситуацијом.

Уколико се клуб нађе у Првој лиги, од наредне јесени, мораће да се размишља и о новом тренеру екипе, пошто Александар Петаковић нема адекватну лиценцу за тај ранг такмичења.

Од припремних утакмица за сада је сигуран дуел са екипом Радника из Бјељине, чланом Премијер лиге БиХ. Меч ће се играти 10. јула на стадиону у Пожеги.

Иван Радовић каже да се води рачуна и о прослави стогодишњице постојања Слоге, тако да ће се током лета организовати турнири за млађе категорије, утакмице ветерана, док ће главна прослава, бити организована током јесени са свим планираним активностима, баш онако како доликује клубу који жели да се сети свих оних људи који су, од оснивања до данас, носили Слогин дрес.

Комплетну изјаву Ивана Радовића можете чути кликом на стрелицу доле

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up