Ликовни конкурс за календар ЕУ ПРО Плус програма за 2024.

Пожега – ЕУ ПРО Плус је данас отворио наградни ликовни конкурс за ученике и ученице средњих школа и гимназија из 99 градова и општина у регионима Шумадије и западне и Јужне и источне Србије, укључујући и Пожегу, на тему „Стварамо зеленију будућност”. Овим конкурсом Делегација Европске уније у сарадњи са Министарством за европске интеграције наставља више од деценије дугу традицију и награђује талентоване ђаке и подстиче их да буду активни чланови заједница у којима живе.

Овогодишња тема треба да подстакне младе да своју креативност усмере ка обликовању зеленије будућности за све. Кроз ликовни израз они треба да представе своје вештине и будућа занимања у области циркуларне економије односно да прикажу којим активностима и иновативним решењима могу сами да допринесу одрживој будућности и циркуларности у својим заједницама. Конкурсом желимо да подсетимо младе да су баш они носиоци позитивних промена у будућности те да на радовима представе активности које ће допринети смањењу отпада, рециклажи, поновној употреби старих ствари али и мењају друштвених навика у циљу заштите животне средине и одрживости.

Ђаци ће као и шира јавност, за најбоље радове моћи да гласају онлајн, на интернет страници програма ЕУ ПРО Плус, и тако одаберу 12 радова из уже конкуренције од 20 радова, које претходно одабере интерни жири. Онлајн гласање се отвара након затварања конкурса и траје пет дана. Глас публике ће бити пети члан жирија који ће изабрати 12 најбољих радова који ће се потом наћи на страницама календара ЕУ ПРО Плус програма за 2024. годину.

За ауторе и ауторке 12 победничких радова припремљене су вредне награде, лаптоп и таблет рачунари и мобилни телефони, док ће школа која буде најбоља у организацији интерног школског такмичења, током кога ће се изабрати радови за учешће на конкурсу, бити награђена лаптопом и пројектором.

Конкурс је отворен до 17. новембра 2023. године, а све информације и пропозиције су доступне на интернет страници програма ЕУ ПРО Плус ликовни конкурс за календар за 2024.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up