Љубивоје Вранић: Нова Варош се припрема за организацију МОСИ 2022

Нова Варош – МОСИ у Новој Вароши одржаће се летос, од 20. до 24. јула, а одмах затим, 25. и 26. јула и Пара МОСИ за спортисте са инвалидитетом. На 57. Међуопштинским омладинским спортским играма (МОСИ), биће организовано такмичење у свих 15 дисциплина, а очекује се учешће више од 2.000 спортиста из тридесетак градова и општина са тромеђе Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Ово је иначе четврти пут да се Игре организују у Новој Вароши, а последњи пут смо били домаћини 2008. године казао је за наш радио Љубивоје Вранић, председник Општинског спорстког савеза Нова Варош и Скупштине МОСИ. У Новој Вароши су већ почеле припреме за МОСИ. Организациони одбор на чијем је челу председник општине Радосав Васиљевић, недавно је именовао чланове и председнике комисија које ће радити на организацији Игара.

Ребалансом је у буџету општине опредељено 53 милиона динара за потребе Игара, а од тог износа чак 50 милиона динара је опредељено за радове на спортским теренима, а највише посла биће на Градском стадиону Браношевац, на коме ће се одржати око 50 посто такмичења.

Уколио све буде текло према плану, у Новој Вароши ће у мушкој и женској конкуренцији бити организована такмичења у атлетици, одбојци, кошарци, стрељаштву, шаху, стоном тенису, планинарству, бич волеју и каратеу, а само у мушкој у рукомету, фудбалу, малом фудбалу, риболову, бициклизму и тенису. По традицији, на Пара МОСИ се организују такмичења (у обе конкуренције) у атлетици, стрељаштву, пикаду, спортском риболову и шаху.

Последње МОСИ, 56. по реду, одржане су 2019. у Соколцу у Републици Српској. Нова Варош је требала да буде домаћин 2020. године, али су због пандемије вируса короне оне померене за две године. Према ранијем договору, домаћин 58. МОСИ 2023. биће Колашин у Црној Гори, а после тога Ужице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up