Међународна акција појачане контроле саобраћаја

Пожега – Саобраћајна полиција од данас до 17. марта спроводи међународну акцију појачане контроле саобраћаја, која је усмерена на контролу коришћења сигурносног појаса током вожње, као и начина превожења деце у возилима.

Током акције која се истовремено спроводи у 30 европских земаља чланица организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), саобраћајна полиција ће предузимати мере према свим лицима која за време вожње у моторним возилима не буду користила сигурносне појасеве, на предњим и задњим седиштима возила, као и према свим особама које децу буду превозиле на непрописан начин.

Резултати најновијих истраживања које је спровела Агенција за безбедност саобраћаја показују да је у Србији проценат коришћења појаса на предњим седиштима око 85 одсто, а на задњим 17.

Истовремено, свега 60 одсто родитеља превози своју децу у возилима на законом прописан начин.

У 2023. години, више од 100 погинулих возача и путника у путничким возилима нису користили сигурносни појас у тренутку саобраћајне незгоде.

У истом периоду, због некоришћења сигурносног појаса санкционисано је више од 172.000, а због непрописног превожења деце 4.200 учесника у саобраћају.

ИЗВОР: МУП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up