Миљко Краговић: Eкипе ЈКП “Наш дом” са првим снегом изашле на терен

Пожега – Сви путни правци на подручју наше општине су проходни. На магистралним путевима је посута со, док је на регионалним посипана мешавина соли и ризле, кажу у предузећу “Путеви “ Пожега које одржава око 200 км путева на територији Пожеге, Ариља и Косјерића. Највише падавина је било у вишим пределима, на подручју Варде, Дивчибара и Букова, али су све саобраћајнице проходне. За зимско одржавање задужено је седам екипа које су добро снабдевене сољу, ризлом и потребном механизацијом.

Снег који је пао јуче активирао је и раднике задужене за зимско одржавање централних градских улица, тротоара и пешачких стаза. Тај посао и ове зиме поверен је ЈКП “Наш дом”, а директор предузећа Миљко Краговић каже да су њихове екипе са првим снегом изашле на терен.

“Почели смо јуче у преподневним сатима. Превентивно смо посипали тротоаре као најосетљивији део из наше зоне одговорности, где се крећу пешаци, где постоји увек опасност од леда. То смо јуче посипали цео дан. Ноћас смо кренули у пола дванаест, укључили смо механизацију, двадесет пет људи је ангажовано. Од пола дванаест смо кренули и даље радимо, негде око десет тона соли је до сада утрошено. Бехатон наравно чувамо, не посипамо со по бехатону, не иде механизација на бехатон већ идемо ручно са праскалицама и специјалним течностима за бехатон”, каже Краговић. Он подсећа суграђане на општинску одлуку да су власници и станари задужени за чишћење снега и леда испред свог пословног или стамбеног простора. Такође, апелује да се не баца жар и недовољно охрађен пепео у контејнере јер поред тога што изазива значајну материјалну штету то и загађује околину.

Због већих снежних падавина и значајно нижих температура које су најављене за данас и наредне дане, из Министарства унутрашњих послова, полицијске станице у Ужицу апелују на возаче да адекватно припреме своја возила за пут и да обавезно користе зимску опрему.

Подсећају да је у постојећим временским условима, када су на путу снег, лед или поледица, обавезно коришћење зимских пнеуматика, чија дубина шаре не сме бити мања од 4 милиметра, док су на путевима ван насеља обавезан део зимске опреме и ланци за снег или други уређаји за повећање тракције.

Министарство унутрашњих послова такође апелује на возаче да брзину кретања возила прилагоде постојећим временским условима, да држе веће одстојање и да не угрожавају себе и друге учеснике у саобраћају пребрзом вожњом и непрописним претицањем.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up