Милош Божовић директор ЗЦ Ужице: Од понедељка бржи резултати теста на коронавирус

Ужице, 4. април 2020. – Директор Здравственог центра Ужице Милош Божовић истакао је данас, у изјави за наш радио, да су три опште болнице и десет домова здравља у оквиру Здравственог центра Ужице потпуно спремни да, по налозима Министарства здравља, извршавају све своје обавезе.
У оквиру Опште болнице Ужице, ако за тим буде било потребе, биће спремно око 350 места за заражене корона вирусом, а у оквиру других болница, које су у саставу Здравственог центра Ужице, постоји могућност опремања још додатних 150.

У сви домовима здравља тренутно су активне изолационе јединице које раде до 22 сата. Снабдевеност заштитиним средствима, маскама, рукавицам и оделима је добра каже др Божовић и напомиње да имају и довољно медицинског особља. На нивоу Здравственог центра, а према уредби Владе Републике Србије, примљено је 70 медицинских сестара и 30 доктора на неодређено време, каже Божовић.

Тренутна епидемиолошка ситуација у нашем округу је добра, нема оболелих здравствених радника, а тестови и лабораторијске анализе на „COVID-19“ од понедељка ће бити знатно убрзане, казао је за наш радио др Божовић и још једном упутио апел свим грађанима да се придржавају прописаних мера кретања и социјалног дистанцирања…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up