Министар Бранко Ружић у Пожеги

Пожега – Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић боравио је данас у Пожеги где је обишао радове  на реконструкцији старог дела Техничке школе и изградњи котларнице. ”Евидентан је напредак на пољу улагања у образовну инфраструктуру а самим тим и у знање” закључио је министар Ружић.

„Министарство просвете подржава развој образовања на свим нивоима и држава издваја значајна средства да би унапредила образовну инфраструктуру и побољшала услове на правичан и уједначен начин, а на то можете рачунати и убудуће“ казао је министар Ружић .„Користим прилику да се захвалим министру Ружићу али и премијерки Ани Брнабић који су несебично помогли даљи развој Техничке школе у Пожеги а све у намери да Центар савремених технологија прерасте у Регионални тренинг центар“ казао је Ђорђе Никитовић председник наше општине.

Некадашњи ШУП треба да до 2024. године добије потпуно нови изглед. Радови, чија је укупна вредност око 2 милиона евра изводиће се у три фазе. Тренутно се ради на реконструкцији старе школе и изградњи котларнице.

Према речима директора Техничке школе Зорана Јотића ова фаза треба да буде завршена за 120 дана. У другој фази радова планирано је рушење радионице и на њеном месту изградња нових просторија у нивоу приземља и спрата као и потпуно опремање. За трећу, завршну фазу биће остављени послови на екстерном уређењу. Потребна средства за извођење радова обезбеђују се кроз подршку Владе Републике Србије, Општине Пожега и кредит Европске инвестиционе банке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up