Министар Гашић обишао реновиране просторије Ватрогасно-спасилачког одељења у Пожеги

Пожега – Министар унутрашњих послова Братислав Гашић јуче је обишао реновиране просторије Ватрогасно-спасилачког одељења у нашем граду. Он је том приликом поручио да ће Министарство унутрашњих послова наставити да улаже у боље услове рада и опрему свих полицијских службеника који даноноћно штите животе грађана и њихову имовину.

Ватрогасни дом у Пожеги, који је отворен у новембру 1979. године, сада је комплетно реновиран. Замењен је кров, урађена је спољна изолација и нова фасада, а реновиране су и просторија за боравак ватрогасаца и гаража. Средства су уложена и у уређење дворишта, па је испред ватрогасног дома сада мини парк за децу са клацкалицама, љуљашкама и клупама. Реконструкција је трајала нешто више од два месец, каже командир ватрогасно-спасилачке јединице у Пожеги Милован Јованић. Он најављује и појачање ватрогасног тима.
“Располажемо са дванаест ватрогасаца који су распоређени у четири смене, константно дежурство. Очекује нас, у периоду пролећа или лета, пријем још два припадника за ватрогасно-спасилачку јединицу у Пожеги, што ће помоћи да у наредном периоду делујемо још ефикасније”, истиче Јованић.

Ватрогасно спасилачка јединица у Пожеги располаже са седам возила, од чега су три камиона, три теренска возила и једно ново возило за техничке интервенције у саобраћају. Крајем прошле године стигла је и опрема за техничке интервенције, односно комплетан развални алата који олакшава интервенције у саобраћају, као и плутајућа пумпа за црпљење воде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up