Министар Томислав Момировић посетио Пожегу

Пожега – Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић посетио је данас Пожегу. Са председником наше општине Ђорђем Никитовићем разговарао је о штети коју су причиниле бујичне воде и поплаве и уручио помоћ у виду 15 тона нафте намењених првенствено за санацију штете. Председник општине му се захвалио и истакао да су добру сарадњу имали и док је Момировић био начелу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, и да су бројни капитални инфраструктурни пројекти за које су тада добили подршку завршени или се тренутно спроводе. Помоћ у нафти добро ће доћи јер је наша општина претрпела велике проблеме, истакао је Никитовић.

Влада Србије већ је упутила средства за санацију насталих штета, а помоћ у нафти сада је стигла од Министарства трговине и Сектора за ванредне ситуације. Министар се нада да ће захваљујући томе да се убрза посао на терену.

Након разговора у згради општине министар Момировић је обишао клизиште у Улици бана Милутина и упознао се са штетама које свака јача киша проузрокује у том делу Пожеге. Председник општине Ђорђе Никитовић је истакао да је пројекат за реконструкцију улице и потпорног зида који је напукао урађен, али да општина нема довољно средстава да изврши комплетну реконструкцију. Вредност радова се процењује на преко 100 милиона динара.Становнике Улице бана Милутина ускоро очекује решење дугорочног проблема, обећао је министар Момировић. У сарадњи са председницом Владе и министарством финансија покушаће да обезбеди средства за санацију клизишта. Он је уједно апеловао на привредне субјекте да на време осигурају своју имовину, јер задатак државе је да обезбеди грађанима примарну инфраструктуру и да држава не може да помаже привредницима због њихових пропуста.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up