Министар трговине Томислав Момировић посетио Пожегу

Пожега – Министар трговине Томислав Момировић посетио је данас Пожегу. Он је у преподневним сатима најпре обишао складиште нафтних деривата у Прудовима. Том приликом министар Момировић је истакао да енергената у Србији има довољно и да су сва складишта напуњена до врха.

“На крају године ми смо имали 14 000 тона мазута у робним резервама, купили смо још 30 000 тона мазута како би сваки стан у нашој републици био топао. Нисмо желели да ова хладна зима на истоку Европе се прелије и у нашу земљу. Заиста мислим да смо урадили добар посао. Време нас је послужило, ово је била сува и топла зима, али сада крећу полако температуре да падају и заиста желим да поручим свим људима да енергената имамо довољно, сва складишта су напуњена до врха. Обезбедићемо да у било којим временским условима сви домови у нашој држави буду топли. Да људи буду спокојни и ову кризу на истоку Европе која се прелива на целу Европу, која има више својих елемената, ми у сваком смислу држимо под контролом”, казао је Момировић.

Посету нашој општини министар је искористио да у пратњи председника општине Пожега обиђе компанију “Принц Леатхер ”.

Поред пословног као велики успех, Људомир Марјановић, власник “Принца” истиче и то што се велики број пожешке деце одлучује да после школовања остане и запосли се у нашој општини.

“Прво да се захвалим господину министру што је нашао времена да посети нашу малу, али морам рећи необичну фирму, која са 40 радника производи преко 340 различитих призвода и то ручно. Оно што је можда сатисфакција нека то је када запошљавамо људе, када успевамо да задржимо, пре свега, своју децу да остану у овој малој средини. Или кад запослимо нове људе да не оду из наше Пожеге, а то успевамо и са другим привредним субјектима у Пожеги”, наглашава Марјановић.

Успехе пожешког предузећа похвалио је и председник општине Ђорђе Никитовић који је истакао да је предузеће “Принц” понос Пожеге.

“Заиста ми је велика част и задовољство да министар унутрашње и спољне трговине може да посети једну овакву породичну фирму која је без сумње понос Пожеге. Готово да нема јавне установе, министарства, локалне самоуправе у целој Србији где не могу да се виде производи ове фирме. Сваки производ који изађе из ових врата је заиста уникат”, рекао је председник наше општине.

Министар Момировић је након обиласка погона казао да посао којим се бави предузеће “Принц” има велику перпективу, али испред себе и велике изазове.  На питање новинара Радио Пожеге колико ће држава моћи да подстакне даљи развој оваквих предузећа у Србији, с обзиром да су веома профитабилна и да су нека окренута и према иностраним партнерима министар је навео да је ова влада изузетно окренута приватном сектору. “Нама је циљ да створимо услове да овакве компаније могу да се развијају. Да оне стварају друштвени производ, да оне запошљавају људе.  Да се људи у оваквим компанијама осећају комфорно.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up