Министарка привреде Анђелка Атанасковић у Пожеги

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила је данас Пожегу и разговарала са општинским руководством и пожешким привредницима. Теме састанка су биле проблеми у пословању привреде, начини за њихово превазилажење и програми помоћи које нуди ово али и друга министарства. “Причали смо о начинима продужења и проширења њиховог пословања, с тим што би ту могли да имају од Министарства привреде и подстицаје као и страни инвеститори, у зависности од величине проширења и упошљавања радника”, истакла је министарка. Представницима локалне самоуправе обећала је подршку на пројекту  проширења  индустријске зоне у Пожеги.

Председник општине Ђорђе Никитовић изразио је захвалност министарки привреде на посети нашој општини и истакао да ће се доласком аутопута актуелизовати радови у индустријској зони која ће се простирати на још око 200 хектара. У току су преговори са неколико инвеститора , а један од њих ће ускоро отворити нову фабрику у нашој општини.


Председник је истакао да ће се првентвено трудити да боље услове пословања понуде локалним привредницима. “ Као локална самоуправа морамо учинити све да би нашим привредницима, који су ослонац развоја и буџета наше општине, помогнемо како би своја пословања унапредили”, казао је Никитовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up