Младе снаге ФК Слога – Пожега

Пожега – Фудбалски клуб Слога тренутно има око 150 полазника у школи фудбала. Квантитет рађа квалитет, сматра тренер млађих категорија Дејан Вукотић. Он са поносом истиче да тренутно12 пожешких дечака игра у савезном рангу у категорији сениора, а да није ни занемарљив број деце у млађим категоријама која наступају за наше најбоље клубове. Сви они су прве спортске кораке и основу за даљу надградњу имали у Пожеги.

Најоптималнији узраст за почетак бављења фудбалом је са шест година сматра Вукотић. За рад са малишанима је поред спортске стручности неопходно да тренер буде и добар педагог.
“Код њих покушавамо да развијемо њихове моторичке способности кроз забавне игрице три пута седмично. Тек од 10.-11. године крећемо са активнијим радом и са озбиљнијом селекцијом. Клуб мора да буде база између васпитања и образовања, односно породице и школе. Улога клуба је да све то обједини и да социјализује дете”, каже Вукотић за наш радио.

Нови малишани спремни да тренирају могу се уписати у ФК “Слога” у сваком моменту, а током зиме тренинзи се одвијају на више локација у граду (у спортској хали Основне школе “Петар Лековић”, у Спортској хали и у балон сали).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник