Млади кошаркаши из ОКК Пожега се припремају за нову сезону

Пожега – Млади кошаркаши из ОКК Пожега готово читаво лето проводили су на теренима у нашем граду, припремајући се за оно што их очекује током наредне сезоне. Један део припрема одрадили су и у Врњачкој Бањи, где су одиграли и неколико контролних утакмица, у којима резултат није био у првом плану. Тренер клуба Љубомир Кречковић, каже да је за младе кошаркаше јако битно да у континуитетуу буду у тренажном процесу, јер на тај начин стварају радне навике, а у спортском смислу усавршавају разне кошаркашке технике.

У последње две године рад у клубу је донекле олакшан, каже тренер Кречковић и то захваљујући неким људима који су препознали квалитет и помогли развој клуба. Деце у клубу има и подељена су у узрасне категорије. ОКК Пожега ће у наредној такмичарској сезони наступати у три категорије: школа кошарке, пионири и јуниори, све у мушкој конкуренцији. Према његовим речима циљ је да се деца упознају са такмичарским делом кошарке и оним што их очекује уколико желе да наставе да се баве овим спортом у будућности.

Кречковић је причао и о кошаркашким дешавањима у нашем граду, осврћући се на несугласице са КК Слога из Пожеге, дајући предлог на који би начин та „мимоилажења“ могла да се превазиђу, чиме би се кошарка у Пожеги подигла на још виши ниво.

Разговор са Љубомиром Кречковићем почео је освртом на сјајан резултат кошаркашке репрезентације Србије на Мундобаскету.


У разговору је било речи и о ангажману тренера Кречковића у КК Клик из Ариља, где ће радити са јуниорима овог клуба, са којима ће прво покушати да се, кроз квалификације, домогне јуниорске Квалитетне лиге Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up