Моја мама зна шта се дешава у градовима

Пожега – У холу Гимназије „Свети Сава“ у среду ће бити одржана промоције збирке песама Радмиле Петровић “Моја мама зна шта се дешава у градовима“. Поред ауторке о књизи ће говорити и издавач Звонко Карановић.

Радмила Петровић (1996) одрасла је у Ступчевићима код Ариља, а била је ђак пожешке средње школе. Након тога дипломирала је на Економском факултету у Београду, где је завршила и мастер студије. Као лауреат 42. Лимских вечери поезије објавила је збирку песама „Мирис земље“, а као победник 22. Поетског конкурса „Десанка Максимовић“ збирку „Целулозни рокенрол“. Заступљена је у зборницима, домаћим и међународним часописима. Учествовала је на бројним фестивалима и читањима поезије широм Европе.

Њена трећа збирка поезије, „Моја мама зна шта се дешава у градовима”, објављена од стране ППМ Енклаве почетком лета 2020. године и продата у преко 8000 примерака, нашла се у најужим изборима домаћих награда за поезију и у финалу регионалне награде „Стјепан Гулин”. Иста збирка објављена је у Македонији 2021, а у припреми је пољско издање. Њена поезија превођена је и на енглески, немачки, француски, грчки, италијански, словеначки, шпански, хебрејски и друге језике. Стипендисткиња је Владе Републике Србије. Боравила је на резиденцијама за писање у Скопљу (Реадинг Балканс), Берлину (Традуки), Бечу (Q21). Књижевно вече посвећено њеној збирци песама почеће у 18:30.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up