„Моја прва плата“ за 13 Пожежана

Ужице – Ужичка филијала Нациналне службе за запошљавање закључила је током јануара 87 уговора са незапосленим лицима кроз програм „Моја прва плата“. Међу њима је највише Ужичана који ће на овај начин стицати своја прва професионална искуства. У нарендих девет месеци праксу ће обављати и 13 лица са територије општине Пожега. Они ће од Националне службе за запошљавање месечно примати по 28 000 односно 34 000 динара у зависности од степена образовања.

„Што се тиче позиција за које су уговори закључени то су заиста разноврсне радне позиције. Овај програма им јако пуно значи зато што стекну праксу на неким новим пословима и стекну знања, вештине и компетенције за рад које су им потребне, а које су у складу са њиховим образовним профилом и њиховим образовањем“, каже Зорица Милошевић директорица НСЗЗ у Ужицу.

Тренутно се на евиденцији Националне службе за запошљавање у Пожеги налази  929 лица која траже посао. Данас се завршава основна информатичка обука за особе са инвалидитетом коју су похађала и три наша суграђанина. Овогодишњи конкурси и позиви за програме и мере активне политике запошљавања очекују се у марту, до када треба да буде усвојен акциони план за период 2024-2026. за спровођење стратегија за запошљавање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up