Моја прва плата

Пожега / Ужице – Послодавци заинтересовани за учешће у програму подстицања запошљавања младих под називом “Моја прва плата“ имају још 10-ак дана за пријаве. Након тога, од 1. до 15. октобра, уследиће фаза у којој се пријављују заинтересована незапослена лица, а почетак спровођења програма очекује се у новембру.

До сада је интересовање исказало око 600 послодаваца који су понудили преко 1000 радних места. Драгана Костић из НСЗЗ каже да се програм „Моја прва плата“ реализије без заснивања радног односа у трајању од 9 месеци.

На овај начин даје се могућност младима, до навршених 30 година живота, без радног искуства да обаве праксу на конкретним пословима код послодавца у циљу стицања знања и вештина и на тај начин повећају своје могућности за запошљавање.

Овим програмом додатно ће се смањити број незапослених младјих до 30 година, кажу у НСЗЗ. Тренутно на подручју ужичке филијале на посао чека 8,5 хиљада лица. Међу њима је највише незапослених са 3 или 4 степеном стручне спреме, а најмање је високо образованих.

5 коментара. Leave new

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up