МОСИ Колашин 2023 – СУМИРАЊЕ РЕЗУЛТАТА

Колашин – Како традиција налаже фудбалом се Игре и отварају и затварају. Тако је било и овога пута. У финалној утакмици, пред свечано затварање, састале су се екипе Пожеге и Пријепоља.
Славили су фудбалери из Пријепоља, минималним резултатом – 1 : 0. Тиме су освојили прво место и учинили услугу фудбалерима из Нове Вароши, који су тако изборили треће место и бронзану медаљу.
Проглашавањем најуспешнијих појединаца и екипа и спуштањем заставе, у Колашину су данас, окончане 58. МОСИ “Колашин 2023.”. Око 1800 спортиста из 29 градова и општина из БиХ, Републике Српске, Црне Горе и Србије надметало се током пет дана у 13 спортских дисциплина.

Свеукупни победник Игара је екипа Новог Пазара. Друго место припало је спортистима из Бијелог Поља, док се на позицију број три пласирала екипа Берана.

У женској конкуренцији најбоље су биле спортисткиње Новог Пазара. И код мушкараца прво место припало је екипи из Новог Пазара.

Пехар за фер плеј отишао је у руке спортиста из Вишеграда, а за најкомплетнију екипу проглашена је екипа Пљеваља.

Титула најуспешније спортисткиње припала је атлетичарки из Бијелог Поља – Анђели Дробњак, која је освојила три златне медаље у тркачким дисциплинама. Јунак Игара међу спортистима је атлетичар Алдин Ћатовић из Новог Пазара са златом на 1500 метара уз нови рекорд игара.

На Играма су оборена и два рекорда. Један у атлетској трци на 1500 метара. Алдин Ћатовић из Новог Пазара је ову дистанцу истрчао у времену 3:48,99, чиме је надмашио свог суграђанина Дарка Радомировића, који је 2002, године поставио стари најбољи резултат 3:50,07, на играма у Бајиној Башти.  До другог рекорда МОСИ-ја стигао је стрелац Милош Божовић из Берана, који је „упуцао“ 188 кругова.

Заставу Игара спустили су најуспјешнији спортисти града домаћина и предали је спортистима Ужица, општине која ће бити домаћин 58. МОСИ 2024.

Про­гла­ша­ва­ју­ћи игре за­тво­ре­ним, Владимир Мартиновић, председник општине Колашин, и Скупштине МО­СИ, ис­та­као је да ова ма­ни­фе­ста­ци­ја не пред­ста­вља са­мо афир­ма­ци­ју спор­та, већ кул­ту­ре, су­жи­во­та и ши­ре­ња за­јед­ни­штва ме­ђу наро­ди­ма ко­ји жи­ве у три др­жа­ве, захваливши се свим спортистима и учесницима игара, док је Јелена Раковић Радивојевић, градоначелница Ужица, гра­да до­маћина 59. МО­СИ наредне 2024. године, пре­у­зи­ма­ју­ћи за­ста­ву ига­ра честитала свим освалачима медаља на овогодишњим Играма и по­звала спор­ти­сте свих градова са тро­ме­ђе да у што ве­ћем бро­ју до­ђу у Ужице, које ће се потрудити да буде успешан домаћин. “Дођите да сви заједно учврстимо пријатељства стечена на претходним играма”, поручила је Раковић Радивојевић.
Спортисти из Пожеге, њих око 80, колико их је учествовало на 58. МОСИ, из Колашина су се вратили са 12 медаља, од којих су чак осам донели спортисти са инвалидитетом.
До сребра су стигле кошаркашице
и фудбалери, а два бронзама одличја припала су каратистима. У дисциплини борбе каратисткиња Теодора Главоњић, као и њен колега Драган Станић, такође у дисциплини борбе.

Што се тиче осталих спортиста из Пожеге, одличне су биле одбојкашице, које су завршиле као четврте. Млади стонотенисери су пети, риболовци шести, кошаркаши седми, фуцалери осми а одбојкашице на песку десете. Треба рећи и да је Пожега након дуго времена имала и једног атлетичара, али без значајнијег резултата. Никола Теофиловић је своје наступе на 100 и 400 метара окончао на последњим позицијама. У укупном пласману Пожега се пласирала на десету позицију са 542 бода.

Седми пут за редом одржано је такмичење и за спортисте са инвалидитетом – ПАРА МОСИ. Пожежани су освојили чак осам медаља, 4 злата, 3 србра и једну бронзу. Златом су се окитили атлетичари Урош Матијевић и Андријана Лучић, шахиста Милош Стевановић и Биљана Вулић у дисциплини пикадо. Сребро је припало још једном шахисти Зорану Секулићу, такмичарима у пикаду Сањи Јешић и Филипу Савићу, док је до бронзе стигао риболовац Дејан Крстић.

Своје утиске о учешћу спортиста из Пожеге, за наш радио, изнео је и секретар Спортског савеза Пожега – Марко Маћић. Како каже може се сматрати да је МОСИ протекао према очекивању, а и број освојених медаља је сасвим задовољавајући.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up