МУП се извинио грађанима због несмотрено дефинисаног дописа школама

Ужице – Министарство унутрашњих послова извинило се због непримереног дописа који су послале полицијске управе Ужице и Кикинда, а којим се тражио списак „проблематичне и асоцијалне“ деце у школама…

Државни секретар Министарства унутрашњих послова др Жељко Бркић изјавио је данас да је допис које су послале школама полицијске управе Ужице и Кикинда, а у којима се тражи списак проблематичне и асоцијалне деце која су у ризику од насиља, мотивисан добрим намерама, али да је несмотрено дефинисан због чега се извинио грађанима.

„Никакав такав налог није дошао од стране Министарства унутрашњих послова. Као што сте могли да видите у тексту дописа, он је мотивисан добрим намерама и његова позадина је жеља наших полицијских службеника да ураде све што је у њиховој моћи да се безбедност ученика и наставника подигне на што виши ниво“, објаснио је Бркић.

Указао је да су ове две полицијске управе направиле несмотрен потез, тражиле да се доставе подаци за које Министарство унутрашњих послова нема овлашћења да их прибавља.

„Желим да се извиним свима онима који су се осетили узнемирено због оваквог дописа и да им поручим да немају обавезу да на њега одговарају, нити ће овакви дописи више стизати било којој школској управи“, нагласио је државни секретар Министарства унутрашњих послова.

Подвукао је да су полицијске управе у Ужицу и Кикинди самостално и на своју инцијативу послале овај допис и да никакав налог, ни усмени ни писани, није дошао организационим јединицама Дирекције полиције да поступе на овај начин.

Говорећи о појачаном присуству полиције у близини школа, Бркић је указао да од понедељка 3.500 полицијских службеника брине о безбедности ученика у 1.800 школа.

„Ми ћемо са овим активностима интензивно наставити до краја школске године, као и у школској 2023/2024. години“, рекао је Бркић.

МУП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up