Музичка школа у Пожеги отворила врата за 23 нова ђака

Пожега – У музичку школу у Пожеги овог септембра су кренула 23 нова ђака који ће похађати први разред. Основно музичко образовање стицаће на 6 различитих инструмената. Поред њих уписано је и 9 ученика у припремни разред.

На почетку нове радне године нема значајнијих измена у организацији рада.

Индивидуална настава на часовима инструмената се одвија уобичајено, док се на часовима теоријских предмета групе деле. Због корона вируса прошле године су изостали, бројни предвиђени јавни наступи ученика који су важна карика у њиховом  музичком образовању.

Директор Музичке школе “Војислав – Лале Стефановић” из Ужица, чије одељење ради у Пожеги, Небојша Ђуричић, каже да се запослени труде да деци и у овим  условима омогуће наступ пред публиком. Велики проблем представља и организовање распореда часова, с’ обзиром да су поједине основне школе промениле режим рада и да је јако тешко да се уклопе часови у обе школе.

Музичка школа из Ужица не одустаје од идеје о проширењу, а Ђуричић се нада да ће од следеће школске године са радом почети и издвојена одељења у Ариљу и на Златибору.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up