На ФТН почела онлајн припремна настава за будуће студенте

Чачак – На Факултету техничких наука у Чачку данас је почела бесплатна припремна настава на даљину за око  180  ученикa завршних разреда средњих стручних школа и гимназија који намеравају да упишу прву годину студија у школској 2021/2022. години.

Рад са будућим студентима из Чачка и других градова, као и из градова у Републици Српској, уместо у учионици, обавља се електронским путем из  шест предмета: математике, информатике, основа електротехнике, физике, организације и теста знања.  Почетку овог вида припремне наставе претходиле  су организационе активности: наставници и асистенти  прилагодили  су наставне садржаје начину рада на даљину који су усклађени са захтевима и могућностима за прећење одређеног предмета. У раду са кандидатима најчешће се користи  Систем за електронско учење Факултета техничких наука коришћењем Мoodle-а, као и других помоћних платформи: Zoom, Microsoft teams  и др.

Као и претходних година настава се организује суботом и планирано је да траје до почетка јуна, а овогодишње околности у раду са будућим студентима су сличне прошлогодишњим. Захваљујући ангажовању наставника и сарадника и техничким ресурсима Факултета техничких наука у Чачку, очекује се  да ће полазници онлајн припремне наставе остварити добар резултат.

Подсећамо, средњошколци који се одлуче да упишу ФТН могу да бирају један од шест студијских програма основних академских или један од пет студијских програма основних струковних студија. Од укупно 600 слободних места на академским и стуковним студијама, око 500  места је планирано за студије из буџета. За  самофинансирајуће студенте годишња школарина износи 81 хиљаду динара за академске и 70 хиљада динара за струковне студије.

ФОТО: ФТН Чачак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник