На ФТН у Чачку почело пријављивање за припремну наставу за пријемни

Чачак – На Факултету техничких наука у Чачка у почело је пријављивање кандидата за похађање бесплатне припремне наставе за пријемни испит који претходи упису у прву годину студија у школској 2021/2022. години. Пријављивање се обавља попуњавањем електронског обрасца посредством сајта ФТН ftn.kg.ac.rs и трајаће до 13. марта 2021. год.

Поред шест програма академских студија,  од ове године у лепези студија је и пет студијских програма трогодишњих струковних студија.

Пре него што се пријаве за припремну наставу кандидати треба да одлуче да ли желе да упишу академске или струковне студије, а затим се по слободном избору опредељују за похађање наставе из једног од предмета који је понуђен на студијском програму за који су заинтересовани.

Будући студенти имају могућност да бирају један од четворогодишњих студијских програма основних академских студија: Електроенергетику, Рачунарско и софтверско инжењерство, Мехатронику,  Информационе технологије, Инжењерски менаџмент или трогодишњи академске студије Информационе технологије у машинству. За сваки програм понуђена су два или три предмета за пријемни од којих кандидат полаже један.

На пријемном испиту за упис на један од студијских програма струковних студија матуранти бирају између математике или теста знања. Будући струковни инжењери могу да се определе за један од пет студијских програма: Електротехника и рачунарство, Машинство и инжењерска информатика, Графичка техника, Производни и еколошки менаџмент и Информационе технологије.

Припремна настава ће се одржавати суботом и реализоваће је наставници и асистенти ФТН. Да ли ће часови припрема бити онлај или у непосредном контакту на Факултету зависи од епидемиолошке ситуације.

Циљ Факултета техничких наука је да се поред омогућеног стицања знања, кандидатима олакша приступ пријемном испиту подстицањем самопоуздања и елиминације треме пред важан догађај као што је упис на факултет.

Припремну наставу на ФТН за претходних 12 година похађало је скоро четири хиљаде кандидата из градова у Србији, Републици Српској и Црној Гори.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник