На крилима игре

Пожега – Да детињство буде лепше, а да се школски дани деце из пожешких села обогате додатним садржајем потрудило се у претходном периоду удружење „Палчица“. Кроз пројеката „На крилима игре“, подржан од стане Фондације „Јелена Шантић“ обилазили су током априла сеоске школе и изводили представу „Зека лепотан“.

„Овога пута обухватили смо децу из осам школа. То су деца узрастра од 1 до 4 разреда, плус предшколци, односно малишани из издвојених одељења предшколске установе у појединим селима“, кажу из Палчице. Луткарска представа овога пута била је намењена деци која похађају школе у Рогама, Пилатовићима, Прилипцу, Горобиљу, Лопашу, Доњој Добрињи, Средњој Добрињи и Горњој Добрињи.

„Надамо се да ћемо наставити овај пројекат и обићи и преостала села у којима раде издвојена одељења основних школа. Наишли смо на одличан пријем и код деце и код њиховим учитеља и васпитача, и штета би била да друга деца буду ускраћена. Носимо дивне утиске са терена, деца су заиста сјајно реаговала, представе су интерактивне тако да смо заједно певали и изводили кореографије. Оно у чему се слажу и деца и запослени у школама је да  би сви волели да оваквих садржаја буде што више“, поручују из новооснованог пожешког удружења и надају се новим акцијама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up