Награда “Личност године” ове године припала пожешком Добровољном ватрогасном друштву

Пожега – Награда “Личност године”, коју  Мисија ОЕБС-а у Србији додељује за промоцији вредности за које се ОЕБС залаже, припала је ове године пожешком Добровољном ватрогасном друштву.
На свечаности одржаној у петак у Београду, Пожежанима је признање уручено за изузетно ангажовање у области унапређења локалне безбедности у сарадњи са институцијама Србије и реаговање у ванредним ситуацијама, пре свега на гашењу пожара током летње сезоне.

Председник ДВД Пожега Никола Томић истиче да није лако бити добровољац у Србији, али да мотивише жеља да се несебично помогне људима у неприлици. Ова награда дошла је као признање за напоре које улажу и доказ да неко њихов рад цени и поштује.

Осим на гашењу пожара током 2021. године Добровољно ватрогасно друштво било је ангажовано и у потрагама за несталим лицима. Бавили су се интерним едукација чланова и промоцијом Друштва. У наредном периоду наставиће сарадњу са Сектором за ванредне ситације и ОЕБС-ом и трудити се да уз константно усавршавање обезбеде и недостајућу опрему за рад, а то су првенствнео одела за приступ ватри и чамац за акције на води.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up