Наташа Цвијовић: Бруцоши на Техничком факултету у Чачку од понедељка, 27. септембра

Чачак – Настава за бруцоше на Техничком факултету у Чачку почиње у понедељак, 27. септембра.
За њих ће, на старту радне године, бити организована непосредна настава на факултету, а да ли ће наставити да слушају предавања у својим учионицама зависиће од развоја епидемијске ситуације. Наташа Цвијовић, ПР чачанског факултета, каже да им је приоритет да се нови студенти упознају са професорима и колегама и прва сазнања стичу у непоредном контакту. Предавања за старије студенте крећу седам дана касније и код њих је могуће организовање наставе по комбинованом моделу.

На Факултету Техничких наука задовољни су бројем уписаних нових студената. Упркос томе што је ове године било више места на факултетима него матураната, после уписа нове генерације задржали су епитет најбројнијег факултета Универзитета у Крагујевцу. Њихов индекс ове године има 418 студента, од тога је на академским студијама 257, а на струковним 161.

Факултет у Чачаку може да се похвали да је један од техничких факултета потписника новог споразума о сарадњи са компанијом Huawei, чиме је озваничено унапређивање досадашње сарадње.
Уз подршку „Huawei ICT Академије“ у редован наставни програм укључили су предавања о вештачкој интелигенцији и омогућили да 90 студената буде у току са новим трендовима и изумима из ове области.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up