Недеља превенције повреда у саобраћају

Пожега – У периоду од 22. до 28. априла 2024. године, обележава се Недеља превенције повреда у саобраћају. Наведени догађај обележава се широм света сваке последње недеље месеца априла, са намером да се скрене пажња на катастрофалне последице које саобраћајне незгоде остављају на појединце, њихове породице и на друштво у целини.

Напомињемо да су према подацима Светске здравствене организације саобраћајне незгоде водећи узрок смрти и тешких телесних повреда деце и особа млађих од 24 године. У Републици Србији у последњих пет година просечно је на годишњем нивоу гинуло 520 учесника у саобраћају, док је више од 3.200 задобило тешке, а готово 16.000 лакше телесне повреде. Готово половину погинулих на нашим путевима чине пешаци, бициклисти и мотоциклисти, као посебно рањиве категорије учесника у саобраћају.

Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да поштовањем прописа и одговорним понашањем у саобраћају дају директан допринос смањењу броја саобраћајних незгода и последица незгода на нашим путевима. Посебно скрећемо пажњу возачима да поштују прописано ограничење брзине, да не управљају возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, као и возачима и путницима у возилу да обавезно користе сигурносни појас и на предњем и на задњем седишту возила.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up