У општини Пожега критично у Горобиљу. Тежа ситуација у Косјерићу, Ариљу и Лучанима

Пожега / Косјерић / Ариље / Лучани – Након вишедневних киша ситуација у нашој општини је и даље стабилна, мада су се појавили проблеми на појединим деловима општине. Западна Морава се излила у Николићима у Горобиљу и у Пријановићима, док је Скрапеж упркос повећаном водостају и даље у кориту, каже председник општине Пожега Ђорђе Никитовић.

У суседним општинама Косјерић и Лучани ситуација је знатно тежа и тамо је проглашена ванредна ситуација. Скрапеж се јутрос око четири сата излиo у центру Косјерића, услед чега је поплављено око 40 кућа, вртић и три стамбене зграде, изјавио је председник општине Косјерић ЖаркоЂокић. Он је за Тањуг рекао да су четири особе евакусане у Спортску халу и да ће у току дана, на њихов захтев, бити враћени кући. И у општини Лучани проглашена је ванредна ситуација. Према информацијама начелника Штаба за ванредне ситуације Зорана Вучићевића, у селу Вича под водом је тридесет кућа, хладњаче, школа и други објекти.

У Гучи је вода ушла у нека домаћинстава, средња школа и објекти „Електродистрибуције“ већ су поплављени, као и пар кућа у селу Лис. Ниво воде на Бјелици у Гучи још расте, па у Лучанима тек очекују да стигне талас.

Кризни штаб прогласио је ванредну ситуацију i на делу територије општине Ариље, у сливу реке Моравице, на територији десет месних заједница. У прекиду је саобраћај на државнoм путу Ариље – Ивањица, јер је Моравица однела део пута. Државни пут према Ивањици у прекиду је на два места – код бране у изградњи и код скретања за манастир Клисура.

Иначе, река Рзав је у Ариљу поплавила објекте и целу плажу Урјак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up