Нешић: Настављамо са промоцијом Туристичке организације “Регија Западна Србија”

Ужице – Западна Србија има привилегију да два велика града са овог подручја буду у две године носиоци престижне титуле “престоница културе”. Након Чачка ове године то ће бити Ужице, а поред промоције културне понуде биће то прилика за додатну презентацију и туристичких локалитета. Немања Нешић, нови директор  каже да сама идеја Туристичке регије већ успешно траје дуже од деценије и по и показује да је ова регија јединствена и да гостима нуди једну обједињену туристичку понуду, без обзира у којој општини нашег краја се налазили. Такав ће бити, обједињен, наступ и на предстојећем сајму туризма у Београду крајем фебруара, али и на представљању у Берлину.

“Туристичка организација регије Западна Србија већ традиционално на сајму има обједињени штанд, највећи. И ове године ће бити у  хали четири што мислим да достојно репрезентује туристичке потенцијале овог краја и сигуран сам да ће посетиоци имати прилику да се још једном увере у све наше потенцијале. Ми имамо одмах након Београда промоцију наше регије и на најважнијем туристичком сајму у Европи, то је сајам у Берлину који се реализује кроз један ЕУ пројекат. Мислим да је то јединствена прилика, иако је то сајам на коме су присутни искључиво актери туристичког бизниса, да се представимо и надам се закључимо неке битне и важне споразуме и уговоре који ће нам довести нове иностране туристе”, каже Нешић.

Током ове године кроз пројекат прекограничне сарадње са Босном и Херцеговином на територији регије Западна Србија биће опремљено 9 локација које ће бити и одморишта и простор за активни одмор. У току је фаза одабира локација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up