Несташица воде и коронавирус теме на седници Штаба за ванредне ситуације општине Пожега

Пожега – Чланови штаба за ванредне ситуације општине Пожега су имали разлога за одржавање још једне седнице, а главне теме су биле: несташица воде и повећање броја позитивних грађана на коронавирус.

Тек што се на неко време стабилизовала ситуација са снабдевањем водом за пиће, на једној и епидемијом ковида, на другој страни, стање на оба поља се поново драстично погоршало!
Наиме, због поновног пада водостаја реке Рзав, фабрика воде из Ариља, већ неколико дана испоручује воду комуналним предузећима по умањеном, односно рестриктивном режиму.
То практично значи да се поново ближимо нестанку воде у славинама потрошача, рекао је директор ЈКП „Наш дом“ – Миљко Краговић, упознајући чланове штаба са тренутном ситуацијом у водоснабдевању.

Што се тиче друге теме – повећања броја ковид – позитивних пацијената, изнет је податак да је њих све више и у Пожеги, да су две трећине капацитета болнице на Савинцу већ попуњене и то пацијентима са средње тешком и тешком клиничком сликом.

Ситуција се прати из сата у сат, па ће се и одређене мере предузимати у складу са развојем ситуације, рекао је Командант штаба и председник општине – Ђорђе Никитовић. До тада, он и сви чланови штаба, апелују на грађане да се заштите примањем једне од доступних вакцина а до тада, да се строго придржавају прописаних мера: носе маске, одржавају међусобну дистанцу и појачају мере личне хигијене.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up