Невреме причинило штету пољопривредницима али и путној инфраструктури

Пожега – Невреме које је касно јуче и синоћ захватило подручје пожешке општине, праћено обилним падавинама а понегде и градом, највеће штете је причинило пољопривредницима али и путној инфраструктури. Највише је страдало воће и поврће на отвореном, док су бујичне воде оштетиле неколико некатегорисаних путева. Санација путева већ је започела, речено је на седници општинског штаба за ванредне ситуације, која је одржана јутрос.

Проблема је било и у граду – али интервенцијом екипа ЈКП „НАШ  ДОМ“, брзо су отклоњена поједина зачепљења у одвођењу атмосферских вода, а интервенисале су и екипе за чишћење још током ноћи.

И радници електродистрибуције су имали пуне руке посла јер је долазило до прекида у испоруци електричне енергије у већем делу града али и неколико села. Највећи број кварова је оклоњен још током ноћи, а неки мањи – на нисконапонској мрежи биће санирани током дана.

Све ово се чуло на седници штаба за ванредне ситуације, па како других интервенција због невремена готово да није било, а због редовног функционисања у свим областима, штаб није прогласио ванредну ситуацију али су одређене мере већ предузете, док су друге планиране у наредним данима, како би последице невремена биле отклоњене или барем ублажене, каже Ђорђе Никитовић, председник општине Пожега и командант Штаба за ванредне ситуације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up