Није време за опуштање, епидемијска ситуација је и даље неповољна и нестабилна

Ужице – У броју потврђених новооболелих случајева од корона вируса на подручју нашег региона бележи се благи пад. Резултати ипак још нису задовољавајући кажу у Заводу за јавно здравље у Ужицу. Епидемијска ситуација је и даље неповољна и нестабилна, па није време за опуштање. Према најновијим подацима, на подручју Златиборског округа COVID-19, је у претходном дану потврђен код 193 особе, а у Пожеги код 17 лица.

Катарина Ристовић, ПР Завода, каже да се и даље морамо придржавати свих прописаних мера заштите. За особе позитивне на коронавирус које се лече код куће, као и у марту и јулу, и сад важи правило о изолацији, као и за остале чланове породице са којима су били у контакту. Новина је што након спроведене терапије контролни тест није обавезан за све пацијенте.

У Заводу се бележи појачано интересовање за обављење ПЦР тестирања на сопствени захтев. Према уредби, која је јуче ступила на снагу, за наше држављане који уђу у Србију без негативног ПЦР теста, прописана је обавезна кућна изолација коју могу прекинути уколико се у међувремену тестирају и ако тест буде негативан. Др Ристовић каже да се многи одлучују управо за ту варијанту и тестирање обављају у ужичком Заводу. Цена теста за држављане Србије до 1. јануара је 6000 динара, а чекање на резултате је од 24 до 48 сати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up