Никола Селаковић: Влада Србије ће помоћи људима да санирају штету од поплава

Пожега – Влада Србије усвојила је на јучерашњој седници Одлуку о проглашењу елементарне непогоде у 56 градова и општина због недавних поплава. Донет је и закључак о формирању Радне групе за координацију активности на санирању последица поплава и припреми државних програма помоћи и обнове након поплава којим ће бити прецизирана потребна финансијска средстава за санирање штете. Помоћ државе очекује и Пожега. За штету која је настала у недавном првом налету бујичних вода наша општина треба од државе да добије 45 милиона динара. Сопствена средства локална самоуправа већ је усмерила на поправку путне инфраструктуре. Тај посао се приводи крају па се ускоро очекује и укидање ванредне ситуације.


У међувремену, како се вода повлачи креће се са проценом штете од последњих поплава. Са ситуацијом на терену у нашој општини  поред представника Министарства пољопривреде упознао се и министар за рад, запошљавање и борачка и социјална питања Никола Селаковић. Он је обишао поплављено подручје у Горобиљу и обећао помоћ државе.

“Влада Србије ће помоћи људима да санирају штету сваке врсте која је настала. Овде неће бити кабасте сточне хране. Овде је био посејан кукуруз, неће бити ни тог кукуруза, што значи да је пред нама задатак да људима обезбедимо и довољну количину сточне хране за наступајућу зиму, како би до следеће сезоне могли да премосте тај недостатак“, нагласио је министар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up