Нишићијада 2023- Ко чита – не скита

Ивањица – Овог викенда поново ће Бранислав Нушић бити градоначелник Ивањице. Са кључевима града у руци забраниће фајронт у кафанама, сваку бригу и секирацију, а наредити смех и добро расположење. „Ко чита – не скита” слоган је овогодишњег 14. по реду издања фестивала културе, хумора и забаве „Нушићијада” који почиње данас и траје до 27. августа у Ивањици. Овогодишња светковина у част славног комедиографа Бранислава Нушића посвећена је 155. годишњици читалачке културе у овој вароши, на југозападу Србије.

Поводом обележавања 100 година од првог извођења представе „Сумњиво лице” биће уприличена свечана академија у тамошњем Дому културе, уједно ће бити отворена поставка „Нушић кроз време” и изложба старих кочија, каже за наш радио Беба Бојовић, медијски координатор Нушићијаде. Представа „Власт” по Нушићевом драмском штиву у извођењу Аматерског позоришта из Ивањице биће изведена од 20:30 сати у великој сали Дома културе.

Домаћин  и овогодишње „Нушићијаде” по традицији је глумац Милан Милосављевић, који ће тумачити Бранислава Нушића и преузети кључеве града од челника општине Ивањица и најавити посебан програм живљења током наредних дана у овом лепом граду. Житељи Ивањице имаће прилику наредних дана да присуствују бројним концертима, изложбама, представама, књижевним вечерима додала је  Беба Бојовић медијски координатор Нушићијаде.

ФОТО: Нушићијада и Иван Петровић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up