Новаковић: Нема радова без разговора са грађанима Добриње

Пожега – У великој сали СО Пожега данас је одржан сатанак општинског руководстава са представницима 8 месних заједница са територије све три Добриње, Мале и Велике Јежевице, Папратишта, Дражиновића и Мађера. Тема је актуелна ситуација у вези истражних активности, којима треба да се утврди да ли на овим просторима има литијума и бора,

Министарство рударства и енергетике напомиње да се 95 одсто одобрених геолошких истраживања оконча без овере резерви и отварања рудника. Такође, кажу да ризик од негативног утицаја на животну средину приликом геолошких истраживања литијума, која се спроводе у непоремећеном масиву, што је случај са тереном у Добрињи, не постоји.

„Позвали смо вас овде да разговарамо о овој теми и ту смо да Вас детаљно информишемо о целом процесу и одговоримо на сва Ваша питања“, казао је на почетку састанка Дејан Мркић председник СО Пожега.

„Поздрављам присутне представнике месних заједница и одмах вам кажем да не постоји начин да се добије дозвола за ископавања уколико није урађена студија да је то апсолутно безбедно за животну средину“, казао је заменик председника Општине Иван Новаковић и навео је да се све ради у складу са законом.

„Никада нећемо урадити ништа на штету својих грађана и обећавам да нико никада неће доћи да изводи било какве радове док прво не седне са Вама да разговара“, додао је Новаковић, нагласивши да инвеститор не може да приступи извођењу геолошких истражних радњи на приватним парцелама уколико нема сагласност власника.

ЦЕО ТОК САСТАНКА МОЖЕТЕ ЧУТИ КЛИКОМ НА СТРЕЛИЦУ ДОЛЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up