НЗС Ужице – електронска пријава на евиденцију…

Ужице – Лица која траже запослење, од понедељка 11. маја, могу електронским путем да изврше прву пријаву на евиденцију, поднесу захтев за остваривање права на новчану накнаду за случај незапослености или поднесу захтев за издавање уверења из евиденције о незапослености. На исти начин одвијаће се и комуникација са послодавцима каже Драгана Костић, сарадник за односе са јавношћу Националне службе за запошљавање из Ужица.

Они имају могућност да електронским путем доставе пријаве потребе за запошљавањем, поднесу захтеве за учешће у програмима активне политике запошљавања или поднесу захтев за издавање мишљења на програм решавања вишка запослених.

Сви тражиоци запослења којима је заказано редовно јављање у законски предвиђеним роковима биће обавештени од стране запослених у надлежним филијалама НСЗ о наредном заказаном термину за јављање, електронским путем или путем телефона.

Непосредан пријем клијената, обављаће се искључиво у ситуацијама када не постоји могућност подношења захтева електронским путем и у областима рада где је непосредна комуникација неопходна и то уз обавезну примену и поштовање свих прописаних епидемиолошких мера наглашава Драгана Костић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up