Обележана школска слава у пожешким основним школама

Пожега – Традиционалним ломљењем славског колаца и пригодним програмом у Основној школи “Емилија Остојић” током преподнева је обележана школска слава. Прослава Савиндана организована је и у свим издвојеним одељењима.

У Основној школи “Петар Лековић” прослављење је започето јуче отварањем изложбе ликовних радова. Јутрос је у сеоским школама организован пригодан програм уз поделу пакетића ђацима, а у матичној школи прослава почиње у 13 сати. Програм који су припремили ученици, односно наступ хора и Светосавски бал, биће у холу школе у 16 сати.

“У свим издвојеним одељењима се школска слава прославља на начин да постоји приредба ученичка, постоје после пакетићи за децу, постоје домаћини славе итд. Овде у матичној школи синоћ је уприличена изложба ученичких радова на тему Савиндана, то је наградни конкурс, а данас имамо у 13 сати благосиљање и ломљење славског колача, затим свечани ручак славски. Од 16 сати имамо приредбу, бал на који смо навикли Светосавски са традиционалним српским играма и хорске композиције. То је код нас у холу школе, ту ће доћи ученици који учествују као и они који су заинтересовани да то пропрате као и родитељи и наставници свакако”, каже директор Драган Перишић.

У пожешким средњим школама Техничкој и Пољопривредној током преподнева су одржане приредбе уз доделу награда. Прославу Савиндана Гимназија “Свети Сава “ данас ће завршити Светосавском академијом у сали СКЦ од 17 сати и доделом награда и признања у просторијама школе од 19 сати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up